Appeltaart met noten

Ga je appeltaart met noten klaarmaken? Dan hebben wij een lekker recept voor je. Het is geschikt voor ongeveer tien stukjes heerlijke appelgebak. Je kunt nu zelf de appeltaart met noten bereiden. We hebben een ingrediëntenlijst voor je en de bereidingswijze en aan de hand daarvan is het zo klaar! Zorg dat je alle spullen in huis hebt en dan kun je genieten met zijn allen! Het is een makkelijk te bereiden recept!

Appeltaart met notenJe gaat de lekkerste appeltaart met noten maken. Heb je er ook al zin in? Kijk je ook al uit naar de heerlijke geur als de appeltaart met noten na tientallen minuten in de oven staat? Het ruikt heerlijk, als er mensen op bezoeken komen is de kans groot dat ze even blijven tot de appeltaart met noten klaar is. Ze zullen vast en zeker ook een stukje van de lekkerste appeltaart met noten willen nuttigen. De ingrediënten die je nodig hebt voor de appeltaart met noten staan hieronder:

 • Voorbereiding : 30 minuten
 • Bereidingstijd : 50 minuten
 • Beoordeling 3.91 sterren uit 11 beoordelingen
 • Personen : 6

Ingrediënten

Instructies

 1. Je gaat beginnen met het bereiden van het deeg. Daarbij voeg je bloem, suiker en de twee eieren toe en dit kneed je tot een egaal deeg. Het deeg ga je dan even laten rusten.
 2. Dan verwarm je de oven voor op 180 graden en dan vet je meteen de taartvorm in met een stukje boter.
 3. Dan ga je een handje rozijnen/krenten wellen in het water. Zorg er voor dat ze goed kunnen wellen!
 4. Dan schil je de appels en dan snijd je deze in kleine blokjes. Vervolgens doe je deze in een kom en dan doe je hier een hand gestampte walnoten of hazelnoten en de amandelsnippers bij. Vervolgens neem je twee of drie eetlepels suiker en twee of drie eetlepels kaneel en deze voeg je toe. Je kunt zelf maar beter even kijken hoeveel je nodig hebt, dit ligt aan je smaak. Als je van suiker houdt en kaneel dan kun je natuurlijk van alles drie eetlepels toevoegen! Als je dat hebt gedaan dan is de vulling van de taart klaar.
 5. Vervolgens neem je ongeveer 1/3 of de helft van het deeg en daar bekleed je de bodem van de vorm mee. Dan verdeel je de rest van het deeg over de randen van de vorm. Let goed op dat je ongeveer 1/4 van het deeg overhoudt. Dit heb je aan het einde nodig om bovenop de taart slierten ruitjes te maken.
 6. Je neemt nu de appelvulling en deze schep je in de vorm en dit druk je aan. Je gaat nu van het overige deeg de slierten maken en dan kun je bijvoorbeeld ruitjes leggen. Dan neem je nog een ei (alleen het eigeel) en dit smeer je met een kwastje over het deeg. Zo zorg jij er voor dat het extra mooi bruin wordt gebakken.
 7. De taart zet je nu ongeveer 50 minuten op 180 graden in de oven.
 8. Nadat de taart is afgekoeld en uit de vorm is serveer je deze met zelf opgeklopte slagroom (met suiker naar smaak) of zonder slagroom, net waar je zelf zin in hebt!

Smakelijk eten met deze mooie appeltaart met noten.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (11 beoordelingen, gemiddelde: 3,91 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *