Appeltaart volgens Jamie Oliver

Deze appeltaart is een combinatie van toffee en appel, maar je kunt ook banaan, peren, aardbeien of bessen gebruiken. Je hebt voor dit recept een taartvorm van een gemiddelde vorm nodig, een vorm geschikt voor quiche is ook prima om te gebruiken. De appeltaart volgens Jamie Oliver, is heerlijk als dessert met een bolletje ijs, maar ook geschikt voor bij de koffie. De appeltaart is vrij zoet, door de combinatie met toffee. Je kunt het toffee gedeelte eventueel weglaten, maar toch raad ik je het aan om eens uit te proberen! De combinatie van toffee en appel gaat heel goed samen en maakt de taart tot een smakelijke traktatie. Toffee met appel is een klassieke combinatie in Engeland, het is dan ook geen verrassing dat de Engelsen dol zijn op dit gerecht van Jamie Oliver. Wil jij er ook van genieten? De appeltaart met toffee is helemaal niet moeilijk om te maken, binnen twee uur (inclusief wachttijd) is het tijd om jouw zelfgemaakte taart aan te snijden. Volg het onderstaande recept om stap-voor-stop tot een verrukkelijk eindresultaat te komen.

Appeltaart volgens Jamie Oliver • Voorbereiding : 10 minuten
 • Bereidingstijd : 04u 00min
 • Beoordeling 4.18 sterren uit 17 beoordelingen
 • Personen : 4

Ingrediënten

Instructies

Stap-voor-stap krijg je te zien op welke manier deze appeltaart bereid moet worden. Eet je deze taart als dessert? Maak er dan zelf een bolletje ijs bij of koop vers ijs in een speciaalzaak.

 1. Breng een pan met water aan de kook, een grote pan waar je de twee blikjes gecondenseerde melk in kunt plaatsen. Kook de blikjes met gecondenseerde melk voor ongeveer 3 uur. Controleer de pan af en toe, in geen geval mag de pan droog koken. De blikjes kunnen exploderen als de pan droog kookt, pas dus op! In de blikjes zal zich een toffee vormen als het goed gaat.
 2. Haal de blikjes met gecondenseerde melk na 3 uur van het vuur en laat de blikjes afkoelen.
 3. We gaan nu allereerst aan de slag met het deeg. Schraap het merg van de vanille uit het stokje.
 4. Vermeng poedersuiker, zout en de boter.
 5. De massa mag je vervolgens vermengen met de vanille, bloem, de citroenrasp van een halve citroen en de eierdooiers.
 6. Heb je een soort deegkruimels? Dan mag een klein beetje water worden toegevoegd. Kneed de kruimels tot een deegbal, maak een lange worst van deze bal.
 7. Wikkel de deegworst in plastic en plaats deze ongeveer een uur in de koelkast.
 8. Een uur later…
 9. Snijd plakjes van de worst en gebruik de plakjes om de taartvorm mee te bekleden.
 10. Verbind de plakjes door er met je vingers op te drukken, zet de taartvorm vervolgens een uur in de vriezer.
 11. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
 12. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kwarten. Snijd plakjes van de kwarten en haal deze vervolgens door de poedersuiker.
 13. Haal de taartvorm met het deeg uit de vriezer. Smeer de karamel uit de blikjes gecondenseerde melk op de appels en vermeng het geheel.
 14. Zet de appeltaart in de oven en laat de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken. Wacht tot de bodem knapperig wordt en laat de toffee bovenop de appeltaart pruttelen.
 15. Laat de taart even afkoelen en serveer hem met een bolletje ijs of met slagroom voor appeltaart met toffee bij de koffie.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (17 beoordelingen, gemiddelde: 4,18 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *