Dudok appeltaart

De Dudok appeltaart is in Rotterdam wereldberoemd, maar ook ver buiten Rotterdam wordt de Dudok appeltaart gegeten. De Dudok Patisserie maakt dagelijks appeltaart voor eigen restaurants, voor de particuliere verkoop en voor andere restaurants verspreid over Nederland. De taarten zijn altijd vers en worden met 100% natuurlijke ingrediënten bereid, het ‘geheime’ recept kun je hieronder vinden om zelf Dudok appeltaart te maken. Dudok Patisserie is in Rotterdam begonnen, maar al snel bleek de bakkerij in Rotterdam te klein te zijn en is Dudok verplaatst naar een grotere locatie in Numansdorp. Dudok Patisserie verkoopt verschillende taarten, maar de appeltaart is nog steeds het visitekaartje van Dudok. Koop alle benodigde ingrediënten vers en ga volgens de onderstaande bereidingswijze aan de slag om de Dudok appeltaart zelf te maken.

Dudok appeltaart • Voorbereiding : 15 minuten
 • Bereidingstijd : 02u 00min
 • Beoordeling 3.68 sterren uit 76 beoordelingen
 • Personen : 8

Ingrediënten

Instructies

 1. Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en mix het met een mixer.
 2. Na het mixen ontstaan er deegkruimels, je kunt deze kruimels met de hand tot een massa kneden.
 3. Verpak de deegbal in een laagje plastic folie en plaats dit in de koelkast. Laat de deegbal een half uur in de koelkast rusten.
 4. Een half uur later…
 5. Haal het deeg voor de appeltaart uit de koelkast en rol het deeg met een deegrol en een beetje bloem tot een grote plak.
 6. Verdeel de plak met deeg over een met boter ingevette bodem en zorg dat het deeg goed verspreid is. De randen van het deeg mogen iets verdikt zijn en boven de springvorm uitsteken.
 7. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
 8. Bak de appelpartjes in een pan met een klein beetje water, zo zal een deel van het vocht uit de appels verdwijnen en voorkom je dat de appeltaart straks nat is.
 9. Haal de kort gebakken appels uit de pan.
 10. Meng de appels met de rozijnen, de appelcompote en kaneel.
 11. Stop de totale massa van appels in de vorm waarin je het deeg al hebt aangebracht. Druk de appels goed aan, alleen op deze manier blijven de losse stukjes appeltaart heel als je de appeltaart gaat aansnijden.
 12. Nu is het tijd voor de deegkruimels, welke zo kenmerkend zijn voor de Dudok appeltaart. Bloem, boter en vanillesuiker kneed je tot een deeg dat kruimelig wordt.
 13. Meng door dit deeg basterdsuiker, maar zorg dat je het vermengt en niet door elkaar kneedt. Verdeel de deegkruimels over de appeltaart, nu is de appeltaart gereed om in de oven te plaatsen.
 14. Bak de Dudok appeltaart 50 minuten, tot deze bruin gekleurd is.
 15. Laat de appeltaart afkoelen, snijd hem aan en geniet!
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (76 beoordelingen, gemiddelde: 3,68 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *