Franse appeltaart

Er zijn veel varianten van appeltaart die je klaar kunt maken. Heb je de Franse appeltaart al eens geprobeerd? Als je ons recept gaat klaarmaken dan kun je hier ongeveer acht punten Franse appeltaart uit halen. Je kunt het altijd wat kleiner snijden zodat er meerdere stukken uitgehaald kunnen worden. Wij hebben de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze al voor je uitgewerkt. Houd het er daarom goed bij en dan kun je in korte tijd deze Franse appeltaart op tafel zetten voor je gasten.

Franse appeltaartVoor de Franse appeltaart heb je niet zoveel ingrediënten nodig. Even snel een boodschap doen en dan kun je beginnen met de Franse appeltaart. De volgende ingrediënten heb je nodig voor de Franse appeltaart:

  • Voorbereiding : 30 minuten
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Beoordeling 3.17 sterren uit 6 beoordelingen
  • Personen : 6

Ingrediënten

Instructies

Het bereiden van de Franse appeltaart neemt niet zoveel tijd in beslag. Je hebt ongeveer een half uur nodig aan voorbereidingstijd. De bereiding duurt een half uur dus binnen een uur kun je al genieten van de geur van de Franse appeltaart. Ons advies is om de taart goed af te laten koelen zodat je hem ook goed kunt snijden. Als de Franse appeltaart namelijk goed is afgekoeld kun je hem beter snijden en dan brokkelt hij niet af! Daarom is het beter om even te wachten tot hij goed is afgekoeld en dan kun je samen genieten van de heerlijke geur en smaak van de Franse appeltaart.

1. Je laat de boter op kamertemperatuur komen zodat hij goed zacht is.
2. Dan meng je de zachte boter met bloem en water. Je gaat geheel nu kneden tot je een bol kunt maken. Dan laat je het deeg even rusten.
3. In de tussentijd schil je de appels en dan haal je het klokhuis er uit. Zorg er voor dat je eerst de appels in vieren gaat snijden en maak er dan plakjes van of dunne reepjes.
4. Dan neem je het deeg weer en dit rol je uit tussen twee stukken bakpapier tot een ronde lap. Dan leg je de lap deeg in een taartvorm.
5. Dan leg je de appels in waaiervorm over de bodem en je doet hier wat suikers overheen.
6. Dan neem je de taart en deze zet je 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Het begint al meteen lekker te ruiken, maar nog even geduld want het duurt een half uurtje voordat de Franse appeltaart klaar is!

Tips Franse appeltaart
Je kunt de Franse appeltaart altijd opdienen met een beetje slagroom. Zorg er voor dat de taart goed is afgekoeld voordat je hem gaat snijden. Er kan ook slagroom worden opgediend op een bordje zodat de gasten deze zelf op de taart kunnen doen en eventueel in de koffie. Krijg je ook zin in de Franse appeltaart? Zorg dan dat je alles hebt en dan kun je snel beginnen met klaarmaken en daarna lekker smullen.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (6 beoordelingen, gemiddelde: 3,17 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *