Italiaanse appeltaart

Er zijn enorm veel verschillende appeltaarten, ook de Italianen kennen een eigen variant. De Italiaanse appeltaart is een andere appeltaart zoals we deze in Nederland kennen. De Italiaanse appeltaart is heerlijk van smaak en relatief eenvoudig te bereiden. Binnen een uur heb je deze Italiaanse appeltaart af. De Italiaanse appeltaart bevat relatief gezien iets meer deeg en doet op het eerste oog meer denken aan een cake dan aan een appeltaart. Gebruik fris-zure appels zoals we dit ook voor de Hollandse appeltaart aanraden. Fris-zure appels behouden hun smaak en geven het beste resultaat na het bakproces . De appels moeten hoge temperaturen verdragen en mogen niet veranderen in appelmoes. Zelfrijzend bakmeel geeft de Italiaanse appeltaart een luchtige bite, waardoor de Italiaanse taart voor veel mensen favoriet is. Er is geen reden om jou dit geweldige recept te onthouden, check de onderstaande ingrediënten en ga stap-voor-stap van start met onze bereidingswijze om tot het beste resultaat te komen.

Italiaanse appeltaart • Voorbereiding : 10 minuten
 • Bereidingstijd : 01u 40min
 • Beoordeling 3.87 sterren uit 23 beoordelingen
 • Personen : 8

Ingrediënten

Instructies

Qua ingrediënten lijkt de Italiaanse appeltaart nog best op een Hollandse appeltaart. Bij de bereidingswijze wordt het echter duidelijk, dat de Italiaanse appeltaart op een hele andere manier bereid wordt. Alle ingrediënten worden samengenomen en in een bakvorm gegoten, de taart wordt als een cake in een taartvorm gebakken en niet vanuit verschillende onderdelen opgebouwd zoals we dit bij een Hollandse appeltaart gewend zijn. Volg de onderstaande stappen, dan kan het eigenlijk niet fout gaan!

 1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
 2. Schil de Jonagold appels, verwijder de klokhuizen en snijd hiervan kwarten. Besprenkel de kwarten appels me een klein beetje citroensap.
 3. Smelt boter in een pan en laat de boter vervolgens afkoelen.
 4. Pak een grote kom.
 5. Doe de suiker, een halve theelepel zout, geraspte schil van een hele citroen en vier eieren door elkaar. Roer het geheel tot het schuimig wordt.
 6. Voeg de gesmolten boter bij de schijfjes appel, welke je eerder gesneden hebt. Voeg ook het zelfrijzende bakmeel hieraan toe en roer dit vervolgens door de massa die je in de stap hiervoor gemaakt hebt.
 7. Behang een springvorm met bakpapier, stop de totale massa in deze vorm.
 8. Stop de taart in de oven en bak de taart binnen drie kwartier tot deze gaar is, draai de oven uit en laat de taart nog een aantal minuten nagaren in de oven.
 9. Haal de Italiaanse appeltaart uit de oven en laat hem buiten de oven verder afkoelen.
 10. Bestrooi de appeltaart met een klein beetje poedersuiker ter decoratie en voor de smaak.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (23 beoordelingen, gemiddelde: 3,87 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *