Klassieke appeltaart

Appeltaart is een absolute klassieker! Eerst maken we een huis, tuin en keuken deeg zoals iedereen dat kent. Het is altijd afwachten hoe de appeltaart uitpakt, maar wanneer je het goed uitmeet kan er weinig fout gaan. We gebruiken een klassiek recept en bakken de appeltaart zoals de meeste mensen dat doen. Bijna iedereen kent de appeltaart zoals deze gemaakt wordt, maar die van thuis is meestal het lekkerst. De meeste mensen maken de appeltaart uit het hoofd of op de gok, maar vanaf dit recept kun je de appeltaart met stap-voor-stap aanwijzingen maken. De taart wordt niet te zoet, uiteindelijk is appeltaart het lekkerst als je de smaak van appels goed proeft. Neem de tijd om de appels te schillen en gebruik mooie fris-zure appels. We gaan weinig gekke dingen toevoegen, het belangrijkste ingrediënt van deze klassieke appeltaart is appel. Dunne kleine plakjes geven de zekerheid dat je de appeltaart straks goed kunt aansnijden. In dit recept snijden we kleine plakjes, op deze manier kunnen de krenten, het suiker en de kaneel goed vermengen. Een appeltaart zonder poespas!

Klassieke appeltaart • Voorbereiding : 30 minuten
 • Bereidingstijd : 02u 00min
 • Beoordeling 3.38 sterren uit 29 beoordelingen
 • Personen : 10

Ingrediënten

Instructies

 1. We gaan allereerst het deeg maken, vervolgens wordt dit gevuld met de vulling en is de appeltaart klaar om in de oven geplaatst te worden.
 2. Meng de suiker met het bloem en het zout.
 3. De koude boter mag in kleine blokjes worden gesneden.
 4. Vermeng de blokjes boter met twee eetlepels koud water, een ei en de bloem, met de suiker en het zout tot deeg. Kneed het deeg tot een gelijke massa, zorg dat het zich tot een eenheid vormt.
 5. Het deeg mag je vervolgens in doorzichtig plastic folie stoppen als een grote bal, laat de bal ongeveer een half uur in de koelkast koelen.
 6. Een half uur later…
 7. Bestuif het aanrecht lichtelijk met bloem, rol tweederde deel van de deegbal tot een ronde plak om later als bodem voor de appeltaart te gebruiken.
 8. De rest van het deeg, mag je als een losse deegbal apart bewaren.
 9. Leg de uitgerolde plak deeg vervolgens in de bodem van de springvorm en bedek ook de randen met het deeg.
 10. Nu is het tijd om met de vulling te beginnen.
 11. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
 12. Schil de appels, snijd de appels in kleine plakjes en verwijder de klokhuizen. Snijd dunne plakjes, maar versnipper de appels niet. Je wilt harde stukjes appel proeven in jouw taart.
 13. Vermeng de stukjes appel met de rozijnen, kaneelpoeder, custardpoeder en suiker.
 14. Vul de springvorm met de samengestelde massa en druk het geheel goed aan. Je mag best even kracht zetten, alleen op die manier kun je de massa stevig maken.
 15. Haal de rest van het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een grote lap. Snijd lange repen van de lap deeg en maak hiervan een raster om de appeltaart af te dekken.
 16. Maak de eierdooier los van het ei en klop deze rustig, gebruik de eieren om het raster bovenop de appeltaart mee te bestrijken.
 17. Plaats de appeltaart 60 minuten in de voorverwarmde oven en laat de taart afkoelen als deze klaar is.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (29 beoordelingen, gemiddelde: 3,38 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *