Snelle appeltaart

Je hebt zin om appeltaart klaar te maken, maar je hebt niet heel veel tijd? Dan kun je kiezen voor de snelle appeltaart. Dit recept wordt vaak gebruikt om de appeltaart als toetje klaar te maken. Als je een grote appeltaart maakt als toetje, dan kan dat erg zwaar vallen, maar met deze snelle appeltaart heb je daar geen last van. Je hebt nog geen eens een uur nodig om deze overheerlijke snelle appeltaart op tafel te zetten. Het voordeel is dat er geen suiker in de snelle appeltaart zit, er bevindt zich alleen een beetje suiker op de taart! Als je aan het lijnen bent kun dus gewoon meegenieten van deze snelle appeltaart en daar ga je geen spijt van krijgen!

Snelle appeltaartDit recept om de snelle appeltaart te maken is geschikt voor een appeltaart van vier tot zes personen. De volgende ingrediënten heb je nodig voor de snelle appeltaart:

 • Voorbereiding : 20 minuten
 • Bereidingstijd : 30 minuten
 • Beoordeling 3.86 sterren uit 14 beoordelingen
 • Personen : 6

Ingrediënten

Instructies

Bereidingswijze van de snelle appeltaart

 1. Je begint bij het bereiden van de snelle appeltaart met de boter. Deze laat je eerst op kamertemperatuur komen. Wanneer deze zacht genoeg is kun je hem in blokjes snijden.
 2. Dan neem je de bloem en het zout en deze meng je door elkaar in een kom. Doe hier ook stukjes boter bij. Je neemt dan een half glaasje water en dit doe je er ook bij. Dan werk je de boter met twee messen door de bloem tot een korrelig deeg.
 3. Dan ga je verder kneden met de hand en dan meng je alles goed door elkaar. Dan maak je er een bal van en duw je deze plat. Dan maak je weer een bal en duw je het weer plat herhaal. Dit ga je ongeveer drie keer herhalen.
 4. Je verwarmt dan de oven voor op 200 graden. Dan vet je de lage taartvorm van ongeveer 20 cm. In. Dan rol je het deeg uit en maak je er een lap van en dit leg je in de vorm.
 5. Dan schil je de appels en deze snijd je in kwarten en dan haal je het klokhuis eruit. Dan snijd je de kwarten in dunne plakjes. Deze leg je dakpansgewijs op de taartbodem.
 6. Dan bak je taart in het midden van de oven in 30 minuten. Als dat klaar is dan kun je suiker over de taart gooien, af laten koelen en uit de vorm halen.

Tip snelle appeltaart

Als er gasten bij zijn die geen suiker willen, dan kun je de taart ook zo uit de vorm halen als hij is afgekoeld. Je kunt dan bij diegene die wel suiker willen altijd wat suiker op de snelle appeltaart doen. Zo kan de snelle appeltaart ook door mensen worden gegeten die aan het lijnen zijn en geen suiker willen! Zo zie je maar, de snelle appeltaart is snel klaar en dan kun je er met zijn allen van eten, als toetje bijvoorbeeld? Maar je kunt het ook opdienen als gebak bij een verjaardag bijvoorbeeld.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (14 beoordelingen, gemiddelde: 3,86 van de 5)
Loading...

2 Responses to Snelle appeltaart

 1. Jonathan

  I love this recipe and have been lkioong for it for a long time. Everything worked out well except I think that the oven temperature at 375 F is too high. After 30 minutes I turned it down to 355 as the top was browning too fast. I baked it 70 mins, but the crust came out too brown and hard. Next time, I would bake it at 350 F for 60 mins and test for doneness after. Otherwise, it is very delicious! Thank you for the recipe.

 2. Ingrid

  Prima recept. Ik meng vooraf de appel met 3 volle theelepels suiker en wat kaneel.
  En wie niet aan de lijn doet, krijgt achteraf nog wat slagroom op de punt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *