Appeltaart zonder boter

Heb je wel eens gehoord van de appeltaart zonder boter? Je kunt hem echt zelf maken, de appeltaart zonder boter. We hebben namelijk het recept voor je. Je kunt de appeltaart zonder boter binnen anderhalf uur op tafel serveren aan je gasten. Neem daarom maar snel alle ingrediënten door en zorg dat je alles in huis hebt, hoe eerder je kunt beginnen met het bereiden van de appeltaart zonder boter, hoe eerder je zelf kunt smullen!

appeltaartrecepten.com

Appeltaart zonder boter

 • Voorbereiding : 30 minuten
 • Bereidingstijd : 60 minuten
 • Beoordeling 3.51 sterren uit 59 beoordelingen
 • Personen : 6

Ingrediënten

 • Suiker - 350 gram + een beetje
 • Vanillesuiker - 1 pakje
 • Bloem - 400 gram
 • Eieren - 4 stuks
 • Kleine Elstar appels - 8 stuks
 • Zout - een snufje
 • Kaneel
 • Eventueel een klein scheutje melk

Instructies

Hulpmiddelen appeltaart zonder boter

Je hebt ook wat keukenhulpmiddelen nodig om de appeltaart zonder boter te maken. Het gaat over de volgende hulpmiddelen:

Mixer en kom - bij voorkeur op standaard

 1. Zeef
 2. Springvorm van 24 cm

Als je van plan bent om vandaag te beginnen met de appeltaart zonder boter, dan kun je alles alvast klaar zetten. Je hebt dan alles zo voor het pakken en dan ben je nog eerder klaar met je lekkere appeltaart zonder boter.

Bereidingswijze appeltaart zonder boter

De bereidingswijze van de appeltaart zonder boter is hier stapsgewijs voor je uitgewerkt. Volg deze stappen en dan zet je in een half uur deze lekkere appeltaart zonder boter op tafel.

 1. Je begint met het voorverwarmen van de oven. Zet hem op 160 graden (hete lucht).
 2. Dan neem je de eieren, de vanillesuiker en de suiker en deze doe je bij elkaar in een kom. Je klopt het geheel zeker tien minuten tot het dik vloeibaar is. Je kunt er eventueel een beetje melk aan toevoegen.
 3. Dan schil je de appels. Daar haal je dan ook de klokhuizen uit. Je snijdt de appels in blokjes en dan bestrooi je deze met flink wat kaneel en de achtergehouden suiker.
 4. Je neemt vervolgens de bloem met bakpoeder en zout en dit zeef je. Dan schep je dit door het suiker/eimengsel tot het geheel opgenomen is. Dan schep je hier de appels doorheen en dan doe je de massa in een ingevette springvorm van 24 cm.
 5. Je laat het geheel ongeveer een uur bakken. Als je wil weten of de appeltaart zonder boter klaar is, dan neem je een satéprikker en als deze schoon uit de appeltaart zonder boter komt is deze klaar.
 6. Als de appeltaart zonder boter is afgekoeld leg je deze in een taartschotel en dan dek je het geheel af met aluminiumfolie of plastic. Het is van belang dat het vocht zoveel mogelijk wordt vastgehouden.

Serveertip appeltaart zonder boter

Deze appeltaart zonder boter kun je ook klaarmaken in de tulbandvorm. Je kunt er dan ook twee tegelijk maken van zes eieren, 550 gr suiker en 600 gr meel. Als je een verjaardag hebt dan kun je dit ook proberen. Je bent dan sneller klaar met de appeltaart zonder boter als je er twee tegelijk kunt maken! Zorg dat je alle ingrediënten en hulpmiddelen klaar hebt staan en dan kun jij met deze lekkere appeltaart zonder boter beginnen. Voordat je het weet ben je klaar en als de appeltaart zonder boter in de oven staat, ruikt je hele huis lekker!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders